1. Forside
  2. Services
  3. Foredrag
  4. Referencer
  5. Om os

Under Åben Himmel er egentlig dér, du møder os, i vores ude-køkkenet med stenovnen og køkkenhaven. Så du skal lede efter en åben mark med udsigt til nationalpark Vadehavet, når du skal besøge os. Under Åben Himmel kan du skabe gastronomiske eksperimenter, smag og oplevelser med gode råvarer krydret med vilde urter fra krat, køkkenhave og vadehav. Der er særligt mange østers-elskere, som ynder at komme og bruge stenovnen.

Søndernæsgård er vores hjem, her lever vi vores private liv, dyrker vores mad og skriver på Gåsefødder og udvikler en app om vadehavets spiselige urter. Her udtænker vi også vores forskellige projekter. Senest , som skal stå foran Rømø slagteren hele sommeren. Hjemme på Søndernæsgård har Jannick kødkvæg. De bliver, udover bøffer, stege og suppeben, til de prisvindende vadehavs-grillere, som også sælges fra streetfoodvognen til sommer.

I min køkkenhave "Under Åben Himmel", producerer jeg alt det grønne, som bliver til "dagens salat" i streetfoodvognen. Derudover leverer jeg også specielle urter til restauranter.

Jeg eksperimenterer konstant i køkkenet og udvikler nye produkter for bl.a. Naturmælk og Temper chokolade. Jeg samarbejder med bl.a. Sønderho kro, Thorsten Schmidt, Søren Gericke og Vester Vested Vingård om udvikling af menukortet og spændende kurser om mad fra naturens spisekammer.

På Vester Vested Vingård holder Marie og jeg også kursusdage for virksomheder.

Hvis du har brug for mine kompetance eller har lyst til oplevelser Under Åben Himmel skal du være så velkommen

Mange hilsner Lea Neuberg

 


Konsulentydelser, produktudvikling, INSPIRATION og VIDEN om sund, velsmagende og eksperimenterende mad. Jeg har stor erfaring med vilde planter og udnyttelse af alle planter i hele processen fra frø til føde.

Events Under Åben Himmel: Alt er muligt, meget prøvet -lige fra firmaudflugter til guldbryllupper.

Jeg tager også ud, hvis du har brug for en workshop om vilde urter i gastronomiske eksperimenter. 

Se under foredrag (næste fane for oven) - jeg har 3 faste titler, men kan også skræddersy indenfor emner som natur, sundhed og mad. 

Ring 40569649

 

Jeg har årligt 2 kursuser med inspiration fra vores egne gastronomiske eksperimenter (se 2 eksempler nederst)

 

 

 

   


KURSER:


Naturens vilde energi er det videnskabelige foredrag, som tager udgangspunkt i mit speciale, hvor jeg undersøgte naturens påvirkning af det autonome nervesystem.  Foredrag bygger på videnskabelig dokumentation, som er udnyttet til brugbar viden. En viden, der kan bruges af den enkelte, efter foredraget vil i tænke anderledes om de valg i foretager jer i hverdagen. Det giver ny viden, der kan optimere den enkeltes sundhed, men også teamet eller familien derhjemme kan få glæde af dynamisk stressbalance, øget effektivitet og velvære.

Kostens kostumer er det morsomme foredrag, der lidt provokerende isenesætter menneskets forhold til mad. For vi er jo altædende ligesom rotter og kakelakker, så hvorfor alt det ståhej for føden, vores krop kan jo omsætte alt til energi, hvorfor skal hindbærene så være særligt udvalgte, jordbærene håndplukkede og mælken være glade køer? Rotten er ligeglad, men benytter et smart princip for at undgå sygdomme - mon vi kunne lære noget af rotten? Når du går hjem er det med et smil på læben, som vil ramme dig hver gang du putter din kost i et nyt kostume.

Mad og mentalsundhed - det meste ved du i forvejen, ellers genkender du det; restløsheden, hvis vi har drukket for meget kaffe eller udmattelsen, når vi har spist mere end maven kunne håndtere. Det overraskende er den gensidig påvirkning- For hvordan påvirker vores mentale sundhed vores valg af mad og vice versa  Du bliver klogere på synergieffekten mellem mad og mental sundhed og får gode tips til, hvordan du starter de gode synergier og får meget mere energi.




Læs om samarbejdet...
Da jeg åbnede min butik, kom jeg fra København, hvor der var stor efterspørgsel på madoplevelser med gode lokale råvarer. Her i det sønderjyske fandt jeg så Lea, som tilbød madoplevelser Under Åben Himmel med fokus på smag og kvalitet. Derfor er jeg glad for at samarbejde med Lea, både fordi hun altid bruger mine slagtervarer, når hun afholder mad-events, men også fordi hun vover sig ud i vilde eksperimenter f.eks. dengang hun vandt VILD MAD festivalens konkurrence med den kvellerpølse, som vi nu kalder "vadehavsgriller".
Nu glæder jeg mig så til at hun åbner en strretfoodvogn foran min slagterbutik.
Simon Østa

Læs om samarbejdet...
Jeg havde nogle idéer til en innovativ chokolade, efter jeg havde været med Lea en tur ude i naturen, blev min idé meget mere levende og hele historien bag idéen blev autentisk - og jeg blev væsentlig klogere på naturens spisekammer.

Læs om samarbejdet...
Lea Neuberg er en kreativ inspirator og kan være med til at sætte handling bag en god idé. Vi lavede sammen med Lea årstidens smør, som Politiken nominerede til Økologisk Guld i 2012. Lea tog med i politikkens hus og begejstrede vores kunder med hendes store viden om vadehavets vilde planter.
Nelly Frees Riggelsen
Salg & Marketingchef
Food Architect

Læs om samarbejdet...
Tusind tusind tak for en fantastisk oplevelse.
Vi har virkelig alle nydt en god aften – med social samvær og ikke mindst at opleve dit sted og din passion for madlavning.
Vi vil alle mindes denne aften med et smil og tvist af ’noget nyt og ukende' ideer, som vi vil inddrage på vores fremtidige udvikling/ideer og se, om der er nogle muligheder.
Pernille Hougaard
Marketingchef - Foodservice

Læs om samarbejdet...
Vi vil gerne sige tak for et dejligt arrangement. Alle var begejstrede.
Sådan var tilbagemeldingen fra Silke Adediwura efter Fleggard´s personaleudflugt ud Under Åben Himmel, hvor medarbejderne blev klogere på vadehavets vilde urter, som blev indsamlet og brugt til at bage fantastiske pizza´er i stenoven.

Jeg har en solid sundhedsfaglig uddannelse, både fysioterapeut og diplomuddannet i ernæring fra Århus og en kandidatgrad i folkesundhedsvidenskab fra SDU med speciale i naturens påvirkning af det autonome nervesystem.

Derudover har jeg et stort antal kurser, det seneste var et kursus i økologisk grøntsags produktion på Kalø landbrugsskole.

Det er mig, du kommer i kontakt med, og som er primus motor i kontakten til smags elskere - både dig, som er kok eller fødevareproducent med ønske om unikke smags oplevelser, der kan sparke benene væk under kunderne. Og dig som er entusiastisk, fritidsfornøjet, madglad menneske og ønsker en oplevelse Under Åben Himmel.

Jannick er det stabile bagland med sin landbrugsuddannelse og livslange kendskab til vadehavet. Han sørger for kødet. Det er ham, der passe kvæget og producere mad til dem. 

Sammen nyder vi gårdens produktion, både af kød og grønne urter, både de vilde og dem vi har i køkkenhaven, vi nyder at have en lille gård, hvor vi selv bestemmer. Vi valgt at drive et humanistisk landbrug, i frihed med moralsk ansvarlighed, styret af vores sunde fornuft, dømmekraft og sidst men ikke mindst SMAG.

Én gang om året – omkring vores ”fødselsdag” holder vi åbent hus –i 2017 bliver det Søndag den 3 september fra kl. 10-15

På Billedet kan du se os Under Åben Himmel med stenovnen i baggrunden - på en lidt særlig dag ;-) 

 

-